Tidernas Lillejul

Fredagen den 14 november 2014

På Soldathemmet fick vi subalterner 1) - ja, i det här sammanhanget är och förblir vi subbar - åter möjligheten att uppleva Tidernas Lillejul. Även i år var det sista gången!
Några bilder från evenemanget finns att se nedan.

Ingmar E. med övriga i visgruppen, Jan R. och Sölve M., har åter gjort en mycket fin insats för oss f. d. hälsingeofficerare som var subalterner då det begav sig. De har planerat och genomfört en fantastiskt underhållande kväll. En kväll som väckte många gamla och roliga subalternminnen till liv. Visgruppen

Efter en mycket smaklig ärtsoppa förstärkt med punch (trots att det var fredag) så sjöng visgruppen hela 24 mycket roliga visor om våra äldre kollegor på regementet, d.v.s. de så kallade gubbarna. Det började med Gåsstes vals och avslutades med Överstevisan som hedrade en gammal uppskattad regementschef. Mellan visorna fick vi övriga möjlighet att berätta om och berömma våra äldre officerskamrater.

Men vi får inte heller glömma våra kamrater i köket. De som försåg oss med mat och dryck, Hasse B., Lars-Erik N. och Staffan Å.. Även de gjorde en fantastisk insats. Man kunde förfriska sig med allehanda drycker - ja, även med cypriotisk öl, såsom Keo och Efes - något som gladde oss som tjänstgjort inom FN på Cypern. Och som nämnts ovan, de kokade en härlig och smakrik ärtsoppa.

Se några bilder från Tidernas Lillejul

1) Se här om subalterner

Olle Larsson    Innehåll